Nieuws

  2011-02-20   NJK-AB-2011 verplaatst naar Nijmegen
  In 2011 worden de NJK-AB in Nijmegen gespeeld en georganiseerd door "Tafeltennis Nijmegen". Door onvoorziene omstandigheden kon de "NTTB afdeling West" dit jaar niet beschikken over een van de gebruikelijke sporthallen in Schiedam en Berkel en Rodenrijs en moest zij de organisatie teruggeven.


  2010-04-28   Nabeschouwing NJK-A 2010 meisjes
  door Arnoud van Willigen:
Bij de meisjes welpen verspeelde een van de kanshebster, Nynke Stam, al in de poule haar kansen, door verlies tegen Alice Vos. Alice bereikte hierdoor de halve finales waarin ze het niet redde tegen ranglijstaanvoerster Kim Hergelink. Vera van Boheemen, de opzienbarende nummer 2 van Weert, kon niet opnieuw stunten, ze verloor in de kwartfinales van Anniek Kusters. De andere halve finale ging "volgens de ranglijst" tussen Maartje Veenhoven en Anniek Kusters. Anniek bleek de sterkere en won enigszins verrassend ook de finale na een meeslepend gevecht.
Het meisjes pupillen toernooi begon in de kwarfinales erg verrassend te verlopen. Eerst vloog de nummer 2 van Weert (A-ranglijsttoernooi) Anthira van Wensveen eruit tegen Laura van Oppen. Vervolgens "de" verrassing van het toernooi: de onaantastbaar geachte Melissa Bours werd door Melanie Bierdrager gevloerd. Positieve uitschieters waren er ook in deze klasse. Edina Bibuljica had weer iets van haar oude vorm terug en haalde de halve finales. Daarin kon ze Laura van Oppen, die vleugels had gekregen, niet tot staan brengen. In de andere halve finale versloeg Melanie de erg ver gekomen Lynn v.d. Elsen. De finale ging dus tussen de 2 reuzendoders Melanie en Laura. De vastheid van Laura bleek doorslaggevend, waarmee de nummer 7 van de ranglijst glorieus Nederlands kampioen werd.
Bij de meisjes kadetten was het alleen spannend voor de plaatsen 2, 3 4. Nummer 1 van de plaatsingslijst, Kim Vermaas, bleek voor niemand van de meisjes bespeelbaar. Verrassend ver kwam Gwen Vastenburg die als nummer 12 van de ranglijst de halve finales haalde na een mooie overwinning op Jasminka Oeij. Daarna verloor ze van clubgenootje Nikki Eerland. De andere nummer 3/4 werd Sanne de Hoop die in een gelijkopgaande strijd de nummer 2 van Weert, Marieke v.d. Kamp in de kwartfinale net voor bleef: 11-9 in de 5e game.
Het meisjes juniorentoernooi begon rustig, alle kanshebsters werden 1e in de poule, al ging dat niet altjd zonder slag of stoot. Nummer 2 geplaatst Suzanne Doctor verloor bijvoorbeeld van Merel Broers. Vervolgens kwamen er de verwachte halve finales uit de bus rollen. Echter de finale ging niet tussen favorietes Suzanne Dieker en Alice Barendregt. Zij konden het niet bolwerken tegen respectievelijk Suzanne Doctor en Dianne Overbeeke. In de finale doofde het licht van Suzanne snel. Dianne bleek te vast en ze gaf weinig weg.

Op de foto's hiernaast zijn van boven naar onder de winnnaressen bij de welpen, pupillen, kadetten en junioren te zien.

De volledige uitslagen zijn te bekijken via onderstaande link.
Link: http://www.tafeltennis-njk-ab.nl/njk_uitsl_kijk.php

  2010-04-28   Nabeschouwing NJK-A 2010 jongens
  door Arnoud van Willigen:
Het jongens welpen toernooi werd beroofd van een spannende finale door het afzeggen van Louis Cok. Toen ook Nolan Schultz, een van de andere kanshebbers zich afmeldde, lag de weg open voor de nummer 2 van het NJK-D-welpen toernooi van de dag ervoor, Max Koopman, voor een enorme sensatie. Hij wist in de poule een van de kanshebbers Arjan Huiden te kloppen en won vervolgens de kwartfinale. Slechts een gewaarschuwde Roel Bogie kon hem in de halve finales tot staan brengen. Hiermee haalde een deelnemer van de NJK-B volgens kenner Igor Heller voor het eerst sinds lange tijd de halve finale van de NJK-A. Arjan Huiden herstelde zich van zijn misstap in de poule en bereikte de halve finale die volgens verwachting zijn eindstation was tegen Eric Agamyan, de enige overgebleven favoriet. Eric maakte vervolgens zijn favorietenrol helemaal waar in de finale tegen Roel.
De verwachtingen voor het pupillentoernooi waren vooraf hoog gespannen. Bij het A-ranglijsttoernooi in Weert ging de ranglijst volledig op zijn kop. Dit bleef bij de NJK-A uit. Laurens van Raadshooven tegen Bas Hergelink en Stellan Smid tegen Collin Rengers waren de voorspelde halve finales. Pikant was dat Stellan hiervoor zijn tweelingbroertje Merijn in de kwartfinale uitschakelde. Laurens en Stellan wonnen de halve finales waarna Stellan in de finale de hoofdprijs pakte. Hij prolongeerde hiermee in zijn 1e pupillenjaar de Nederlandse titel van de welpen.
De jongens kadetten zorgden zoals verwacht voor spektakel. In de poule geen misstappen voor de kanshebbers. Daarna in de kwartfinale de eerste confrontatie tussen 2 kanshebbers, Martin Khatchanov en Laurens Tromer. De laatste kon zijn tas inpakken na een goede partij van Martin. De halve finales waren tussen Koen Hageraats en Martin en tussen Cosmin Stan en Rajko Gommers. Waar Koen redelijk eenvoudig won moest Cosmin er echt hard voor werken. Na een 2-0 achterstand kon hij nog een hogere versnelling vinden en langzaam maar zeker zag Rajko zijn kansen verdwijnen. De schitterende spinrallies van beiden werden steeds vaker in het voordeel van Cosmin beslist. De finale vervolgens werd een kraker van hoog niveau. Cosmin speelde prima en zocht waar hij kon de aanval. Dit leverde prachtige rallies op die de toeschouwers met veel applaus beloonden. Vooral bewonderenswaardig was de zelfbeheersing die Cosmin ten toon spreidde. Ook als het tegenzat pakte hij gewoon de draad weer op en dit gaf waarschijnlijk de doorslag. Na 2 achtereenvolgende verloren A-ranglijst-finales prolongeerde Cosmin hiermee zijn titel van vorig jaar.
Bij de jongens junioren maakte de top-4 geen fouten en bereikte de halve finales. Opvallend was de kortstondige opleving van Youri Hubner die indrukkwekkend zijn poule won, maar er vervolgens in de achtste-finales geen vervolg aan kon geven. Ranglijstaanvoerder Pepijn Leppers versloeg in de halve finale Teun Bosveld. In de andere halve finale nam Ewout Oostwouder revanche voor zijn verlies in Weert tegen Patrick Oeij. De finale was van erg hoog niveau. Beide heren-eredivisiespelers deden weinig voor elkaar onder en sloegen elkaar de ballen keihard om de oren. Ewout, die achteraf met een blessure aan zijn linkerarm (niet zijn speelarm) bleek te hebben gespeeld, kon een net iets hoger tempo op tafel leggen dan Pepijn en werd daardoor de verdiende winnaar.

Op de foto's hiernaast zijn van boven naar onder de winnnaars bij de welpen, pupillen, kadetten en junioren te zien.

De volledige uitslagen zijn te bekijken via onderstaande link.
Link: http://www.tafeltennis-njk-ab.nl/njk_uitsl_kijk.php

  2010-04-26   Filmbeelden van de NJK-A door Tafeltennis.TV
  Zoals aangekondigd heeft Tafeltennis.TV filmopnames gemaakt van de slotfase van de NJK-A. Deze beelden zijn te bekijken via de volgende links:
Tafeltennis.TV sfeerimpressie van de NJK-A-meisjes met interviewtje van Dianne Overbeeke, winnares bij de meisjes junioren.
Tafeltennis.TV sfeerimpressie van de NJK-A-jongens met interviewtje van Cosmin Stan, winnaar bij de jongens kadetten.  2010-04-25   Toernooiverslag NJK-A door Harald Hanemaaijer
  Via onderstaande link is het toernooiverslag door de "media-man" van de NTTB, Harald Hanemaaijer, te lezen. Harald was ter plekke om "real-time" de laatste uitslagen op internet te publiceren en om een toernooiverslag te maken. Ook coördineerde hij de reportage van Tafeltennis.TV, die later te bekijken zal zijn.
Op de foto hiernaast Stellan Smid, winnaar bij de jongens pupillen.
Link: http://www.nttb.nl/newsdet.asp?gid=1&myid=91&newsid=585&filter=

  2010-04-25   Mooie NJK-A met veel verrassingen en hoogstaand tafeltennis
  De NJK-A was een toernooi met veel verrassingen, mooie spannende finales en hoogstaand tafeltennis. Opvallend was dat veel ranglijstaanvoerders het niet konden bolwerken. Slechts 2 van de 8 wisten de titel te pakken. De prijswinnaars en de volledige toernooischema's zijn via onderstaande link te raadplegen. De nabeschouwingen volgen later.
Foto's van alle prijswinnaars zijn via het desbetreffende menupunt links te bekijken.
Link: http://www.tafeltennis-njk-ab.nl/njk_uitsl_kijk.php

  2010-04-24   Nabeschouwing meisjes NJK-B en NJK-D-welpen
  door Arnoud van Willigen:
Bij de meisjes junioren vloog de nummer 1 geplaatste Anouk Wijnen (Li Ning Infinity Heerlen) er al in de 1/8-finale uit tegen Arina Both (Dedemsvaart). Arina staat heel laag op de ranglijst (57) maar bewees dat ze beter dan dat was en sneuvelde pas in de halve finales tegen Coco Antonissen (Zttv) die in de finale weer niet opgewassen was tegen een van de favorieten Anissa Heijdenrijk (Flash). Anissa had in de halve finales de nummer 2 geplaatst Myrna van Haastrecht (De Treffers R) uitgeschakeld. Alle halve finalisten mogen ook bij het NJK-A meedoen.

Bij de meisjes kadetten was nummer 1 geplaatste Mariska de Vries (Spirit) na de poule al uit het hoofdtoernooi. Mede-favoriete Melissa Janssen (Helden '67) ging er vervolgens in de 1/8 finales uit tegen Jos Ritmeester (Amstelveen) die in de halve finales de opvallend sterk acterende Nadine Zwakenberg (nummer 28 van de ranglijst) trof. De andere halve finale ging tussen Eline van Beek (Shot '65, nummer 34 geplaatst) en Marjolein Gertenbach (Rapidity, nummer 14 geplaatst). Nadine en Marjolein bereikten vervolgens de finale waarin Nadine aan het langste eind trok.

Het meisjes pupillen toernooi was relatief "saai" omdat de nummers 1 t/m 4 van de ranglijst ook de halve finales speelden. Nummer 2 en 3 bereikten de finales, respectievelijk Neira Vejzovic (Enjoy en Deploy Heerlen) en Anouk Broekhuizen (Dts). In de finale was Neira (zie foto hiernaast) de sterkste. Ook mee naar de NJK-A gingen dus de halve finalisten: Anne Vinken (Enjoy en Deploy Heerlen) en Rian Nijdam (Vvv).

Bij de meisjes welpen "maar" 1 verrassing: Karlijn Windmeijer (Doing) wrong zich als nummer 22 van de ranglijst tussen de favorieten. Ze kon echter de nummer 2 van de ranglijst Sharon Janssen (Helden '67) niet van de finale afhouden. In de andere halve finale stonden de nummer 1 en 4 van de ranglijst, respectievelijk Lexi Cornelissen (Flash) en Mylena Maitimu (Alexandria '66). Mylena bleek de sterkere en schoof in de finale ook Sharon aan de kant.

De volledige eindstanden per vereniging en de volledige toernooischema's zijn via onderstaande link te raadplegen.
Link: http://www.tafeltennis-njk-ab.nl/njk_uitsl_kijk.php

  2010-04-24   Nabeschouwing jongens NJK-B en NJK-D-welpen
  door Arnoud van Willigen:
Bij de jongens junioren werden enkele favorieten, waaronder "topseed" Tom Thijssen (Summa Red Stars) al vroeg uitgeschakeld. Nummer 5 van de laatste ranglijst Dennis South van Shot Soest bereikte enigszins verrassend de finale. Dit werd een zeer-close wedstrijd tegen de nummer 2 van de ranglijst Joris Bruijning (Docos), die Dennis in de vijfde game won. Naast de 2 finalisten kregen de 2 halve finalisten Vincent Lenders (Wijzenbeek Westa) en Vincent Swart (Avanti) een uitnodiging om mee te doen aan het NJK-A.

Ook bij de jongens kadetten de nodige verrassingen. Nummers 1 en 3 van de ranglijst, Luuk Pronk (Shot S) en Koen v.d. Broek (Salamanders) bereikten niet eens het hoofdtoernooi. Nummer 2 Jan Mulder (Stiphout) hield zich wel goed staande, maar moest uiteindelijk in de halve finale buigen voor de superverrassing Robbert van Dijk (Scylla), de nummer 39! van de ranglijst. In de andere helft etaleerde Hugo Elsing van Avanti een grootse vorm. De nummer 7 van de ranglijst versloeg in de halve finale de nummer 6 Jop v.d. Wiel (Pecos) en leek aanvankelijk in de finale op een makkelijke winst af te gaan. Robbert bleef vechten en sleepte er een 5e game uit die tot 11-11 gelijk bleef. Daarna gaf de ervaring van Hugo (zie foto hiernaast) in landelijk A de doorslag: 13-11.

Bij de jongens pupillen was nummer 20 van de ranglijst Rick Hermans (Enjoy en Deploy Heerlen) de "man in vorm". Hij stoomde door naar de halve finale, waarin Benoit Coumans (Kluis) hem afstopte. Benoit verloor vervolgens de finale van nummer 6 van de ranglijst Rutger Carelse (De Toekomst), die in de halve nummer 3 Wisse Kuiters (Bit.nl) verraste.

Bij de jongens welpen zoals gewoonlijk een vrijwel open titelstrijd. De hoogst geplaatsten sneuvelden bijna allemaal voortijdig. Halve finaleplaatsen waren er voor respectievelijk de nummers 12 en 15 van de ranglijst: Edward van Vliet (Htc) en Stephan Jansman (Zwolle). In de finale de nummer 67! van de ranglijst Max Koopman (The Victory) tegen de nummer 7 Stuart Jong Tjien Fa (A-merk). Max kon niet nog een keer stunten en boog voor Stuart.

De volledige eindstanden per vereniging en de volledige toernooischema's zijn via onderstaande link te raadplegen.
Link: http://www.tafeltennis-njk-ab.nl/njk_uitsl_kijk.php

  2010-04-24   Enerverende NJK-B met ruim 410 deelnemers
  De NJK-B en NJK-D-welpen zijn super verlopen. Een fantastische sfeer, ruim 410 deelnemers en een enerverend toernooiverloop in alle klassen. De volledige eindstanden per vereniging en de volledige toernooischema's zijn via onderstaande link te raadplegen. De nabeschouwingen volgen hierna.
Foto's van alle prijswinnaars zijn via het desbetreffende menupunt links te bekijken.
Link: http://www.tafeltennis-njk-ab.nl/njk_uitsl_kijk.php

  2010-04-23   Halve finalisten in NJK-B en D-welpen mogen ook zondag meedoen
 
  De 4 halve finalisten in iedere leeftijdsklasse van de NJK-B en NJK-D-welpen mogen gelijk de volgende dag meedoen aan het NJK-A. Er zijn daarvoor plaatsen vrijgehouden in het schema. Geef in dat geval aub wel nog aan de organisatie door op zaterdag of u van dit deelnamerecht ook gebruik maakt. Meer info hierover vindt u via de link hieronder.
Link: http://www.tafeltennis-njk-ab.nl/njk_opzet_B.php

  2010-04-23   Veel afmeldingen en wijzigingen in de indelingen
 
  Er zijn veel afmeldingen en daardoor veel wijzigingen in de indelingen. O.a. hebben Britt Eerland en Elwin van Tuyl zich afgemeld voor de NJK-A. Volg voor de laatste indelingen de link hieronder.
Link: http://www.tafeltennis-njk-ab.nl/njk_deeln_kijk.php

  2010-04-20   Tafeltennis.TV aanwezig bij de NJK-A
  Op zondag 25 april zal Tafeltennis.TV aanwezig zijn bij het NJK-A om opnamen te maken. De coordinatie en presentatie van de opnamen is in handen van Harald Hanemaaijer. De beelden zijn achteraf te bekijken op de Tafeltennis.TV website, via de link hieronder.
Op de foto hiernaast de (na de afzegging van Louis Cok) enige overgebleven favoriet voor de titel bij de jongens welpen
Link: http://tafeltennis.tv

  2010-04-16   NJK-B indelingen bekend, inclusief NJK-D-welpen, record aantal deelnemers
  Maar liefst 435 B-spelers en D-welpen zijn ingedeeld, waarschijnlijk een record aantal! De organisatie heeft hierom 2 hallen onder 1 dak gehuurd, waardoor alle wedstrijden toch binnen 1 dag gespeeld kunnen worden.
De deelnemerslijsten en de volledige toernooischema's en indelingen zijn op deze website te bekijken, via de link hieronder.
Op de foto hiernaast is Rian Nijdam (bron: website VVV) in actie te zien, een van de kanshebsters bij de meisjes pupillen.
Link: http://www.tafeltennis-njk-ab.nl/njk_deeln_kijk.php

  2010-04-13   Indelingen NJK-A enkel- en dubbelspel bekend
  De deelnemerslijsten voor de NJK-A enkel- en dubbelspel zijn rondgestuurd naar de verenigingen. De indelingen en de toernooischema's zijn op deze site te raadplegen via de link hieronder. Hier zijn ook de tafelnummers en de tijden van de wedstrijden te zien. Alle indelingen zijn onder voorbehoud van afmeldingen, etc. Voor vragen of opmerkingen kunt u tot uiterlijk 18 april as. contact opnemen met de toernooileider, zie bij het menupunt ORGANISATIE. Op de foto hiernaast Kim Hergelink, ranglijstaanvoerder bij de meisjes welpen.
Link: http://www.tafeltennis-njk-ab.nl/njk_deeln_kijk.php

  2010-04-02   Voorbeschouwing NJK-A en kanshebbers voor de titels
  Het belooft weer een spannende NJK-A te worden met alle favorieten vol ambitie aan de start. Er hebben zich in totaal 149 deelnemers ingeschreven.

Bij de jongens junioren zijn er 3 favorieten: Pepijn Leppers, Ewout Oostwouder en Patrick Oeij. Pepijn en Ewout hebben al heren eredivisie ervaring en Patrick draait een erg sterk seizoen in de heren 1e divisie waarin hij bijna alles wint. Bij het laatste A-ranglijsttoernooi In Weert won Patrick van Ewout in de halve finale en Pepijn weer van Patrick in de finale. Van deze 3 lijkt toch Pepijn licht favoriet vanwege zijn iets grotere internationale ervaring.

Bij de meisjes junioren is Britt Eerland de uitgesproken favoriete, met Suzanne Dieker en de nieuwe nummer 1 van de ranglijst Alice Barendregt (zie foto hiernaast) als belangrijkste outsiders. Britt staat op het punt om met haar team te promoveren naar de heren 1e divisie.

Bij de jongens kadetten is de voorspelling niet moeilijk dat Koen Hageraats en Cosmin Stan de grootste kans op de finale hebben. De laatste finale tussen deze 2 heren-eredivisiespelers won Koen (A-ranglijst Weert) en die daarvoor Cosmin (ZHK Schiedam). Outsiders zijn de drie 1e-divisiekadetten Laurens Tromer, Rajko Gommers en Martin Khatchanov.

De meisjes kadetten zuchten onder het juk van Kim Vermaas die kans maakt om met haar team te promoveren naar de dames eredivisie. Nikki Eerland, die met haar team algemeen jongenskampioen van Nederland kan worden, kan Kim bedreigen maar dan moet ze weer haar oude vorm en spirit vinden.

De meest open titelstrijd is bij de jongens pupillen. Ook de favorieten Laurens van Raadshooven en Bas Hergelink bleken bij het A-ranglijsttoernooi in Weert erg kwetsbaar maar zullen bij de NJK gewaarschuwd achter de tafel staan. Belangrijkste outsiders zijn Stellan Smid en winnaar van Weert Collin Rengers.

Bij de meisjes pupillen is er weer 1 uitgesproken favoriete, nl. Melissa Bours. Daarachter zijn er een aantal kanshebsters voor een finaleplaats: Anthira van Wensveen, Amber v.d. Velde en wellicht nog Edina Bibuljica als ze haar oude spelplezier weer weet te vinden.

De jongens welpenfinale zal normaal gesproken gaan tussen Louis Cok en Eric Agamyan die in Weert lieten zien ver boven de rest van de welpen uit te steken. Eric zal gebrand zijn op revanche en maar de vraag is of hij het recept tegen het noppenspel van Louis al gevonden zal hebben.

Bij de meisjes welpen is Kim Hergelink licht favoriet, met ook daarachter weer diverse kanshebsters op een finaleplaats: Anniek Kusters, Nynke Stam en de verrassende finaliste van Weert Vera van Boheemen.


  2010-04-02   Nieuwste jeugdranglijsten A en B-licentiehouders bekend
  De jeugdranglijsten per 29 maart 2010, die gebruikt worden voor de plaatsing van de spelers voor de NJK's, zijn bekend. Bij de jongens junioren blijft Pepijn Leppers (Shot Soest) de ranglijstaanvoerder en bij de meisjes is Alice Barendregt (Bultman / Smash) de nieuwe nummer 1 na haar winst bij het A-ranglijsttoernooi in Weert. Klik op de link hieronder om de ranglijsten te bekijken (en kijk dan bij 'LICENTIES, Nationaal A en B').
Link: http://www.tafeltennis-jaws.nl/

  2010-03-29   Inschrijving NJK-A en NJK-B is gesloten
  De inschrijving voor zowel het B,D-NJK als voor het A-NJK is gesloten en het organisatiecomité gaat komende week beginnen aan de indelingen aan de hand van de nieuwste ranglijsten. Zodra ze definitief zijn worden de indelingen op deze site bekend gemaakt. Ook de reservelijsten worden dan gepubliceerd.


  2010-01-16   Uitnodigingen en inschrijfformulieren 2010 geplaatst
  De uitnodigingen en inschrijfformulieren zijn afgelopen week naar alle bekende contactpersonen van de verenigingen gestuurd. Als u ze niet heeft ontvangen zijn ze uiteraard op deze website te vinden, via de link onderaan dit bericht.
Link: http://www.tafeltennis-njk-ab.nl/njk_data_kijk.php

  2009-05-04   Nabeschouwing NJK-A 2009 meisjes
  door Arnoud van Willigen:
Bij de meisjes welpen zagen de vele toeschouwers favoriete Lisanne de Groot, die beide A-ranglijsttoernooien in dit seizoen had gewonnen, zich in een 5-games finale stukbijten op de super vast spelende Angelique Gertenbach (2). De andere halve finalisten waren de nummers 3 en 4 van de ranglijst, respectievelijk Debbie Theunissen en Lisette van Es, dus geen grote verrassingen.
Bij de meisjes pupillen wel enkele verrassingen. Melissa Bours (3) moest in de poule Vienna Pasmans (7) voor laten gaan en kwam daardoor al in de kwartfinale Kim Vermaas (2) tegen, die dit seizoen alles wint behalve finales tegen Nikki Eerland (1). Melissa bracht echter Kim aan het wankelen. Kim moest in de 4e game een grote achterstand goedmaken om vervolgens nog een 5e hard te moeten vechten voor de overwinning. Kim schakelde vervolgens in 4 games een goed spelende Sanne de Hoop (8) uit in de halve finale. Sanne won in de kwartfinale van Melanie Bierdrager (6) en herstelde zich hiermee goed van een zwak optreden in Nederweert. In de andere helft van het schema plaatste Nikki (1) zich moeiteloos voor de finale door in de halve Vienna Pasmans te verslaan die op haar beurt in de kwartfinale Marieke v.d. Kamp (5) het nakijken had gegeven. De laatste kwartfinaliste was Adina Cok (4) die niet opgewassen was tegen Nikki. De finale trok Kim dit keer wel naar zich toe. Alle games waren close maar Kim bleef koel.
Bij de meisjes kadetten was het de vraag wie er tweede kon worden want Europese topper Britt Eerland was uiteraard vele klassen te sterk voor de andere meisjes kadetten. Dit werd Demelsa Basie (4) die in de kwartfinale de veel te laag geplaatste "muur" Marie Depuydt sloopte en daarna knap van dames eredivisie speelster Rianne van Duin (3) won. Marie had in de ronde daarvoor de nummer 6 Selma Bibuljica uit het toernooi gekegeld. Jasminka Oeij (5) had de zwaarste poule geloot met Gioia Cok (7) en werd 2e in haar poule waardoor ze al in de kwartfinale Rianne trof en eruit ging. In de andere helft van het schema plaatste Alice Barendregt (3) zich voor de halve finale tegen Britt.
Bij de meisjes junioren vloog de als 6e geplaatste Moya Schutte er al in de poule uit, door een sterk spelende Lauretta Oey, die hierna de kwartfinale wist te bereiken tegen Tali Cohen (2). Tali won en stoomde door naar de finale na winst op 1e jaars juniore Dianne Overbeeke (3). Anissa Schoonbrood (4) maakte op haar laatste NJK haar plaatsing waar door in de kwart te winnen van Suzanne's tweelingzus Daphne (6), maar kon vervolgens niet winnen van favoriete Suzanne Dieker (1) in de halve finale. 2e-Jaars juniore Suzanne nam vervolgens "revanche" in de finale tegen Tali voor haar moeizame finalewinst in Nederweert; ze won in straight games.

Op de foto's hiernaast zijn van boven naar onder de winnnaressen bij de welpen, pupillen, kadetten en junioren te zien.

De volledige uitslagen zijn te bekijken via onderstaande link.
Link: http://www.tafeltennis-njk-ab.nl/njk_uitsl_kijk.php

  2009-05-04   Nabeschouwing NJK-A 2009 jongens
  door Arnoud van Willigen:
Bij de jongens welpen won zoals verwacht de grote favoriet Stellan Smid die alle leeftijdsgenoten ver vooruit is en ook beide A-ranglijsttoernooien in dit seizoen al won. Nummer 4 van de ranglijst Edgar Postema vloog in de poule al uit het toernooi, o.a. door een sterk spelende Wessel van 't Walderveen (7) die pas in de halve finale door Stellan gestuit kon worden. Nummer 2 van de ranglijst Merijn Smid liet zich in de andere halve finale verrassen door Erik Agamyan (3), de beste 1e jaars welp van dit moment.
Bij de jongens pupillen hetzelfde verhaal wat betreft Martin Khatchanov. De vraag was alleen hoeveel games hij in het hele toernooi zou verliezen. Dat werd er 1: in de finale tegen ranglijst nummer 4 Jordi v.d. Schoot die een sterk toernooi speelde. Laurens van Raadshoven (3) liet zich in de poule verrassen door Rob Seldenrijk en kwam daardoor al in de kwartfinale Wilfred Schipper (2) tegen, die hij knap versloeg. Bas Hergelink (5) profiteerde van de misstap van Laurens en haalde ten koste van Rob de andere halve finale waarin hij kansloos was tegen Martin.
Bij de jongens kadetten waren er weinig verrassingen. De nummers 1 t/m 8 van de ranglijst haalden allen de kwartfinale. Daarin nam Rajko Gommers (3) revanche op Rino Alberts voor zijn verlies in Nederweert. Vervolgens verloor hij in de halve finale van Koen Hageraats (2) die weinig last leek te hebben van zijn vermoeiende zaterdag toen hij in de beslissingswedstrijd van Brandersstad om promotie naar de heren eredivisie al vol aan de bak moest. Laurens Tromer (4) verloor de andere halve finale van favoriet Cosmin Stan (1), dit keer in tegenstelling tot de finale in Nederweert zonder veel kansen. De finale tussen Cosmin en Koen was een spektakel van hoog niveau van beiden. Beide spelers gaan volgend seizoen in de heren eredivisie spelen wat het hoge niveau dat ze al hebben illustreert. De vele spinrallies uit 2e positie werden door het vele publiek met groot applaus beloond. Koen had in de 4e en 5e game 4 machtpoints die hij niet benutte, waarna Cosmin zijn 1e wel maakte.
Bij de jongens junioren stelde Boris de Vries orde op zaken en liet er geen twijfel over bestaan wie er op dit moment de sterkste junior in Nederland is. In de finale won Ewout Oostwouder (8) nog wel de 2e game, maar was hij daarna kansloos tegen een getergde Boris. 1e Jaars junior Ewout speelde een schitterend toernooi en won van Nathan v.d. Lee (4) en Thomas Benit (5) in de kwart- en halve finale. Ranglijstaanvoerder Jochem de Hoop, die het A-ranglijsttoernooi in Nederweert knap had gewonnen, trof het niet met het feit dat hij al in de achtste finale tegen de goed in vorm zijnde Thomas Benit (5) moest. Thomas had in de poule onverwacht verloren van Gamal de Groot maar herstelde zich tegen Jochem en won verdiend. In de andere helft van het schema bereikte 1e jaars junior Pepijn Leppers (3) regulier de halve finale waarin Boris te sterk bleek.

Op de foto's hiernaast zijn van boven naar onder de winnnaars bij de welpen, pupillen, kadetten en junioren te zien.

De volledige uitslagen zijn te bekijken via onderstaande link.
Link: http://www.tafeltennis-njk-ab.nl/njk_uitsl_kijk.php

  2009-05-04   JONIT-loterij op zondag erg geslaagd
 
  Bij het NJK-A op zondag 4 mei is de loterij, waarvan de opbrengst ten goede komt aan de stichting JONIT, erg goed verlopen. De netto opbrengst was ruim 350 Euro.
De stichting Jonit ondersteunt jeugdige toptafeltennissers door sponsoring van trainingsfaciliteiten en het deelnemen aan toernooien in binnen- en buitenland. Lees ook het eerdere nieuwsbericht hieronder als u wilt weten hoe u de stichting Jonit nog meer kunt steunen.


  2009-05-03   Foto's NJK-A
  Van de vandaag gespeelde NJK-A is een mooie reeks foto's te bekijken, gemaakt door José Schoonbrood. Volg de link hieronder.
Link: http://www.mediafire.com/?sharekey=5b175c3da4fa758d7069484bded33bcd1b2401b8e8b2d691

  2009-05-03   Foto's NJK-B
  Van de gisteren gespeelde NJK-B is een mooie reeks foto's te bekijken, gemaakt door Remco Bruijne. Volg de link hieronder.
Link: http://www.mijnalbum.nl/Album=IVDAHHFJ

  2009-05-03   Uitslagen NJK-A geplaatst
 
  Via de link hieronder kunnen de volledige uitslagen van de NJK-A worden bekeken. Zowel de enkelspelen als de dubbelspelen staan er volledig op. Later volgen nog verslagen, foto's en commentaren.
Link: http://www.tafeltennis-njk-ab.nl/njk_uitsl_kijk.php

  2009-05-03   Lof voor organisatie van de NJK-B
  Van diverse kanten werd het organisatiecomité gecomplimenteerd met het goede verloop van het toernooi. Hieronder een reactie van de wedstrijdsecretaris van Kampenion Jan Ringenier:
`
Via dit bericht wil ik de hele organisatie van het NJK-B bedanken. Bedanken voor het feit dat zij het NJK dit jaar heeft willen organiseren en de wijze waarop dat is gebeurd. Het toernooi op zaterdag verliep in mijn ogen vlekkeloos. Chapeau!!!
`
En een reactie van de voorzitter van ttv Stiphout, Henrie Geeven:
`
Namens de vereniging Stiphout wil ik de complimenten overbrengen voor de uitstekende wijze waarop jullie voor de 1e keer de NJK hebben georganiseerd. Wij als vereniging weten na 25 jaar hoeveel werk er voor en tijdens een dergelijk toernooi moet worden verzet en wat voor een aanslag dat kan zijn op de vele vrijwilligers die dit allemaal mogelijk moeten maken. Hulde voor de organisatie!
`
Via de link hieronder kunnen er reacties gegeven worden aan het organisatiecomité.
Link: http://www.tafeltennis-njk-ab.nl/njk_org_info.php

  2009-05-02   Winnaars meisjes NJK-B en welpen D
  Bij de meisjes junioren waren het ook weer niet de favorietes die op het laatst overbleven. De sterkste in een vrij hete sporthal Margriet bleek Karin Schrijver van Hoonhorst door achtereenvolgens te winnen van Roos Bierdrager (A-merk) en Tessa Margaroli (Htc). De 4e die morgen bij de NJK-A mag meedoen is Romy van Mierle (Dttc).

Bij de meisjes kadetten had Nanette Tromer (Steeds Hoger / Tsb, zie foto hiernaast) een geweldige dag. Ze werd 1e in de poule en bleek daarna door niemand meer te stuiten. In de finale liet ze Robin Teeken (Westa) weinig kans. Halve finalisten waren Leslie Aarts (Flash) en Nadine Zwakenberg (Hoonhorst).

Bij de meisjes pupillen maakten de favorietes het wel waar. Nummer 3 geplaatst Laura van Oppen (Agin Otten Heerlen) won in de finale van nummer 4 geplaatst Jos Ritmeester (Amstelveen). De nummers 1 en 2 geplaatst sneuvelden in de halve finale: Jessica Bourseau en Kim Schukkink, beide van Dts.

De meisjes welpen was er een hele verrassende maar verdiende winnares: Thamara Kessel (Vice Versa) versloeg in de halve finale de ranglijstaanvoerster Merel Mastenbroek (Twekkelerveld) en in de finale Neira Vejzovic (Agin Otten Heerlen). De andere halve finaliste was Joanne Treurniet van Rijnsoever.

Via onderstaande link zijn de volledige uitslagen bij de meisjes te bekijken.

Link: http://www.tafeltennis-njk-ab.nl/njk_uitsl_kijk.php

  2009-05-02   Winnaars jongens NJK-B en welpen D
  Bij de jongens junioren was Melvin van Kralingen van Reflex '65 de winnaar. Hij was als 8e reekshoofd geplaatst, won zijn poule en schakelde vervolgens op weg naar de finale o.a. Tom Thijssen (Summa Red Stars) en Niels van Komen (Openline Westa) uit om in een spannende finale Martijn van Dijk (Treffers R) het nakijken te geven. Naast deze 2 kregen de 2 halve finalisten Niels van Komen en Ian de Graaf (Elan) een uitnodiging om mee te doen aan het NJK A.

Bij de jongens kadetten was Rafael Brands van Amsterdam '78 de grote winnaar door op het eind van 2 Scyllanen te winnen: Joost van Santen in de halve finale en Noah Schutte in de finale. De 4e die door maag naar het NJK A morgen is Armin Bashtavian (Vtv N).

Bij de jongens pupillen was de plaatsing volgens de ranglijst weinig waard en was het een zeer open toernooi. Op het eind waren het weer 2 spelers van Scylla en een van Gttc en een van Kampenion die de prijzen verdeelden. Olaf Spies (zie foto hiernaast) van Scylla was de beste, gevolgd door Stan de Ruiter (Gttc) en de halve finalisten waren Robin Makkink (Kampenion) en Robbert van Dijk (Scylla).

Bij de jongens welpen hetzelfde verhaal. Van de favorieten hield alleen Tim Hergelink (Swift D) zich enigszins staande door de halve finale te halen. De andere halve finalist die daarin sneuvelde was Jesse Pelle (Taverzo). Tamelijk verrassende winnaar werd Benoit Coumans (Kluis) door in de finale te winnen van Dennis Halfwerk (Bultman Smash).

De volledige uitslagen zijn te vinden via onderstaande link.

Link: http://www.tafeltennis-njk-ab.nl/njk_uitsl_kijk.php

  2009-05-01   Column Peter Hanning: Hoeveel waardering mogen de vrijwilligers eigenlijk bijverdienen?
  Overgenomen van ttnieuws.
GRONINGEN - Het is de tijd van het jaar om vrijwilligers op een voetstuk te plaatsen. Velen van hen werden bedolven onder een lintjesregen de afgelopen dagen. Het is fraai dat vrijwilligers zo in het zonnetje worden gezet. Wat mij betreft staan ze symbool voor heel veel vrijwilligers, ook in ons wereldje. Neem nou het komende weekend. De Nederlandse Jeugd Kampioenschappen staan morgen en overmorgen op het programma. In de Sporthal Margriet in Schiedam zullen ruim 550 jeugdtoppers in actie komen. Natuurlijk staan zij de komende dagen in de schijnwerpers van vele supporters, ouders, begeleiders en coaches. Met een routinematige vanzelfsprekendheid stap ik net als vele anderen de sporthal binnen en we doen ons ding. Misschien is het goed om nu alvast even stil te staan bij die vele vrijwilligers die het allemaal mogelijk maken om tijdens deze dagen met velen te kunnen genieten van ons zo geliefd tafeltennisspelletje.

Denk alleen maar aan die 57 tafeltennistafels die opgezet moeten worden. Of de convocaties die verzonden zijn. De prijzen uitzoeken, bestellen, uitpakken, controleren en straks uitreiken. Het verwerken van al die inschrijvingen. Het benaderen van al die vrijwilligers. Helaas hebben de verenigingen in de afdeling West het niet voor elkaar kunnen boksen om een scheidsrechterskorps te mobiliseren. Of was er sprake van niet willen? Een gemiste kans, omdat je het toernooi daarmee nog meer aantrekkelijker kunt maken voor de supporters op de tribune. Maar er is meer werk: EHBO, bloemen, benaderen officials, overleg met gemeente en bond, het regelen van de materialen - van pennen tot tafelnummers, je kunt het zo gek niet bedenken of dat is allemaal al geregeld of moet ‘nog even' geregeld worden.

Die routinematige vanzelfsprekendheid... het onbewust weten dat de hal morgen volledig ingericht op ons staat te wachten...zonder er even bij stil te staan wat er allemaal al voor werk is verricht. Ik kwam laatst tijdens een presentatie een poster van Loesje tegen met een mooie tekst. Het luidde ongeveer zo: ‘Hoeveel waardering mogen de vrijwilligers eigenlijk bijverdienen?' De exacte tekst weet ik niet meer, maar het sprak me bijzonder aan. Misschien mag ik die vraag beantwoorden met de oproep om morgen of overmorgen even bewust binnen te stappen. Zo van ‘dat hebben die vrijwilligers toch mooi voor ons geregeld!'. Dat is in ieder geval al beter dan gelijk tekeer te gaan als iets eventjes niet naar onze wens is geregeld of dat het niet even loopt zoals wij verwacht hadden. Nee, sta even stil bij het werk dat ze met elkaar al hebben verricht. En vrijwilliger mag wat mij betreft meer bijverdienen dan alleen maar een gevraagd applaus van ons allen voorafgaand aan de prijsuitreiking. Waarvan akte.
Link: http://www.ttnieuws.nl

  2009-04-30   Persuitnodiging
 
  Geachte redactie,
Op 2 en 3 mei zijn de Nederlandse Kampioenschappen Jeugd in Sporthal Margriet, Nieuwe Damlaan 5, 3119 KA Schiedam. De organisatie zou het zeer op prijs stellen als u hier aandacht aan wilt geven. Hieronder volgt het schema:
Zaterdag 2 mei (B-jeugd tot 18 jaar, circa 390 deelnemers + toeschouwers)
08:00 uur         zaal open voor inspelen
09:30 uur         aanvang wedstrijden poules
13:30 uur         aanvang knock-out fase
17:45 uur         finales alle jeugdklassen
18:30 uur         prijsuitreiking
Zondag 3 mei (A-jeugd tot 18 jaar, circa 160 deelnemers + toeschouwers)
08:00 uur         zaal open voor inspelen
09:30 uur         aanvang wedstrijden enkelspelpoules en dubbelspel
14:00 uur         aanvang knock-out fase enkelspel
16:00 uur         aanvang 8 dubbelfinales
16:30 uur         aanvang 8 enkelspelfinales
17:15 uur         prijsuitreiking    2009-04-28   Reservelijst NJK-B en NJK-D-welpen aangepast
 
  Enkele spelers en speelsters die op de reservelijst stonden zijn in het toernooi toegelaten, doordat er plaatsen vrij waren gekomen. De overige spelers en speelsters die reserve staan om mee te kunnen doen aan het NJK-B en NJK-D-welpen op zaterdag 2 mei zijn op deze site te bekijken, zie de link hieronder. Zodra er een plaats vrij is wordt een speler of speelster alsnog toegelaten, in de volgorde zoals het op de lijst staat.
Link: http://www.tafeltennis-njk-ab.nl/njk_deeln_reserves.php

  2009-04-27   Vroco sport stand op NJK
  Tijdens de NJK zal Vroco Sport een stand hebben met allerlei tafeltennisartikelen. Anne Vlieg zal dit verzorgen.
Link: http://www.vrocosport.nl/

  2009-04-27   Voorbeschouwing van Nico Blok (jeugdtafeltennis.nu)
  Op de site van jeugdtafeltennis.nu (zie link hieronder) heeft verslaggever Nico Blok een uitgebreide voorbeschouwing geplaatst voor de NJK-A van de junioren en de kadetten. Nico Blok zal ook tijdens de NJK aanwezig zijn om verslag te doen.
Link: http://www.jeugdtafeltennis.nu/page/2/id/526

  2009-04-26   Wedstrijduitslagen en wedstrijdaankondigingen tijdens de NJK
  Tijdens de NJK zullen de meest recente wedstrijduitslagen en de wedstrijdaankondigingen op een projectiescherm te zien zijn. Met minimale vertraging wordt ervoor gezorgd dat de spelers, begeleiders en toeschouwers het toernooiverloop kunnen volgen. Met hulp van de automatiseringscommissie van de NTTB afdeling West, met name Sebastiaan en Ferry Veijgen, kan dit gerealiseerd worden.


  2009-04-26   Medewerkers achter de schermen van de NJK
  Een NJK vereist een gedegen organisatie met een grote groep vrijwilligers die, naast de mensen van het organisatiecomité (zie de link hieronder), voornamelijk achter de schermen actief zijn. Om deze mensen alvast het krediet te geven dat ze verdienen, worden ze hieronder in willekeurige volgorde genoemd: Atie van Lith, Antoinette de Jong, Noad, Sebastiaan Veijgen, Jan v.d. Driessche, Chiel Hofland, Ton Koetsier, Ans v.d. Steen, Lex van Koppen, Sjaak v.d. Zwet, Ton Gorssen, Peter Joëls, Ruud van Graafeiland, Remco Bruijne, José Schoonbrood.
Link: http://www.tafeltennis-njk-ab.nl/njk_org_info.php

  2009-04-26   Voorproefje programmaboek
  Het NJK-programmaboek, gesponsord door Enjoy & Deploy, is gedrukt. Het zal niet volledig beschikbaar zijn als download, maar zal op de speeldagen zelf worden uitgereikt aan een vertegenwoordiger van de vereniging. Per vereniging 1 exemplaar. Via de link hieronder is een voorproefje van het NJK-programmaboek te bekijken.
Sponsor Enjoy & Deploy richt zich volledig op de implementatie en het beheer van documentmanagement applicaties. Ook is het bedrijf actief met commerciele activiteiten op tafeltennisgebied: iPONG® Nederland. Het is al een rage in Duitsland, en vanaf maart is iPONG® er ook in Nederland en kan er gespeeld worden op mooi ontworpen minitafels in sporthallen, feestjes, discotheken, bedrijfskantines etc.
iPONG® is een kleine tafeltennistafel, waarop je op een eigentijdse manier kunt kennismaken met een variant op tafeltennis. Zo is er de mogelijkheid om je eigen foto of logo op de iPONG® tafel te laten bedrukken. En er zijn iPONG® tafels ontworpen door professionele ontwerpers en een vereniging kan hiermee haar eigen merchandise vorm geven.
Link: http://www.tafeltennis-njk-ab.nl/njk_download.php

  2009-04-23   Enkele aanpassingen in tafelnummers voor de NJK-B en NJK-D-welpen
 
  Het organisatiecomité heeft enkele tafelnummers voor de poules van 9:30 en 11:30 veranderd. De begintijden zijn NIET veranderd. Kijk voor de laatste aangepaste gegevens in de deelnemerslijst, zie de link hieronder.
Link: http://www.tafeltennis-njk-ab.nl/njk_deeln_kijk.php

  2009-04-23   Reservelijst NJK-B en NJK-D-welpen geplaatst
 
  De spelers en speelsters die reserve staan om mee te kunnen doen aan het NJK-B en NJK-D-welpen op zaterdag 2 mei zijn op deze site te bekijken, zie de link hieronder. Zodra er een plaats vrij is wordt een speler of speelster alsnog toegelaten, in de volgorde zoals het op de lijst staat.
Link: http://www.tafeltennis-njk-ab.nl/njk_deeln_reserves.php

  2009-04-20   Enjoy & Deploy sponsort het NJK-programmaboek
  Het Zoetermeerse bedrijf Enjoy & Deploy sponsort het programmaboek van de NJK. Enjoy & Deploy richt zich volledig op de implementatie en het beheer van documentmanagement applicaties. Ook is het bedrijf actief met commerciele activiteiten op tafeltennisgebied: iPONG® Nederland. Het is al een rage in Duitsland, en vanaf maart is iPONG® er ook in Nederland en kan er gespeeld worden op mooi ontworpen minitafels in sporthallen, feestjes, discotheken, bedrijfskantines etc.
iPONG® is een kleine tafeltennistafel, waarop je op een eigentijdse manier kunt kennismaken met een variant op tafeltennis. Zo is er de mogelijkheid om je eigen foto of logo op de iPONG® tafel te laten bedrukken. En er zijn iPONG® tafels ontworpen door professionele ontwerpers en een vereniging kan hiermee haar eigen merchandise vorm geven.
Link: http://www.ipong.nl

  2009-04-17   Halve finalisten in NJK-B en D-welpen mogen ook zondag meedoen
 
  De 4 halve finalisten in iedere leeftijdsklasse van de NJK-B en NJK-D-welpen mogen gelijk de volgende dag meedoen aan het NJK-A. Er zijn daarvoor plaatsen vrijgehouden in het schema. Geef in dat geval aub wel nog aan de organisatie door op zaterdag of u van dit deelnamerecht ook gebruik maakt. Meer info hierover vindt u via de link hieronder.
Link: http://www.tafeltennis-njk-ab.nl/njk_opzet_B.php

  2009-04-16   Indelingen NJK-B en NJK-D-welpen bekend
 
  De deelnemerslijsten voor de NJK-B en NJK-D-welpen zijn rondgestuurd naar de verenigingen en zijn op deze site te raadplegen via de link hieronder. In de 3e t/m 6e kolom staan respectievelijk de begintijd, het tafeltnummer, de leeftijdsklasse en het poulenummer.
Link: http://www.tafeltennis-njk-ab.nl/njk_deeln_kijk.php

  2009-04-16   EHBO en AED aanwezig
  Tijdens de NJK zal er een speciale EHBO-er aanwezig zijn, die snel en adequaat kan optreden bij ongelukken. Ook is er in de sporthal een Automatische Externe Defibrillator (AED) aanwezig. De AED is een apparaat dat kan helpen bij een plotselinge hartstilstand. Het grote voordeel van de AED is dat het door niet-medici, na het volgen van een AED opleiding, bediend kan worden.
Link: http://www.aedredtlevens.nl/

  2009-04-14   Indelingen NJK-A enkel- en dubbelspel bekend
 
  De deelnemerslijsten voor de NJK-A enkel- en dubbelspel zijn rondgestuurd naar de verenigingen en zijn op deze site te raadplegen via de link hieronder. In de 3e t/m 6e kolom staan respectievelijk de begintijd, het tafeltnummer, de leeftijdsklasse en het poulenummer.
Link: http://www.tafeltennis-njk-ab.nl/njk_deeln_kijk.php

  2009-04-07   Nieuwste jeugdranglijsten bekend
  De jeugdranglijsten per 6 april 2009, die gebruikt worden voor de plaatsing van de spelers voor de NJK's is bekend. Bij de jongens junioren is Jochem de Hoop (AA-Drink/FvT) de nieuwe ranglijstaanvoerder en bij de meisjes Suzanne Dieker (SKF). Klik op de link hieronder om ze te bekijken (en kijk dan bij 'standen...').
Link: http://www.tafeltennis-jaws.nl/

  2009-04-04   Inschrijving gesloten
  De inschrijving voor zowel het B,D-NJK als voor het A-NJK is gisteren gesloten en het organisatiecomité gaat komende week beginnen aan de indelingen aan de hand van de nieuwste ranglijsten. Zodra ze definitief zijn worden de indelingen op deze site bekend gemaakt. Ook de reservelijsten worden dan gepubliceerd.


  2009-03-27   NJK-B en D-welpen telt ook mee voor de JAWS-verenigingsprijs
  Op zaterdag 2 mei as. is in Schiedam het Nederlands Jeugdkampioenschap voor B-licentiehouders en D-welpen. Omdat dit NJK in de afdeling West gespeeld wordt en omdat de afdeling West het NJK zelf organiseert, tellen beide NJK's ook mee voor JAWS. JAWS=Jeugdtoernooien Afdeling West Supercup. Dit is een verenigingsprijs die voor de verenigingen uit de afdeling West geldt. De inschrijving sluit op 1 april as. De inschrijfformulieren staan beide op deze website bij TOERNOOIGEGEV. De link naar de JAWS-website staat hieronder.
Link: http://www.tafeltennis-jaws.nl/

  2009-03-10   iPONG® in Nederland
  Er is iets nieuws op tafeltennisgebied: iPONG® Nederland. Het is al een rage in Duitsland, en vanaf maart is iPONG® er ook in Nederland en kan er gespeeld worden op mooi ontworpen minitafels in sporthallen, feestjes, discotheken, bedrijfskantines etc. 
iPONG® is een kleine tafeltennistafel, waarop je op een eigentijdse manier kunt kennismaken met een variant op tafeltennis. Zo is er de mogelijkheid om je eigen foto of logo op de iPONG® tafel te laten bedrukken. En er zijn iPONG® tafels ontworpen door  professionele ontwerpers en een vereniging kan hiermee haar eigen merchandise vorm geven.
Link: http://www.ipong.nl

  2009-02-22   JONIT-loterij op zondag
 
  Bij het NJK-A op zondag 3 mei zal er een loterij zijn, waarvan de opbrengst ten goede komt aan de stichting JONIT. Er zijn veel mooie prijzen te winnen. Bij het laatste A-toernooi in Berkel en Rodenrijs was deze loterij in korte tijd uitverkocht. De stichting Jonit ondersteunt jeugdige top-tafeltennissers door sponsoring van trainingsfaciliteiten en het deelnemen aan toernooien in binnen- en buitenland. Het geld dat daarvoor nodig is kan niet altijd geheel worden betaald door de NTTB zodat de bijdragen van Jonit een zeer welkome aanvulling zijn. Afgelopen jaren heeft Jonit met een bedrag van ongeveer € 20.000,- bijgedragen aan buitenlandse stages en toernooien. Lees ook het eerdere nieuwsbericht hieronder als u wilt weten hoe u de stichting Jonit nog meer kunt steunen.


  2009-02-21   geen animo voor A-toernooi tellers
  Het plan om alle wedstrijden van het NJK voor A-licentiehouders op zondag te laten tellen door jeugdige vrijwilligers gaat helaas niet door. Er is bij de verenigingen niet tot nauwelijks animo hiervoor. Het organisatiecomité heeft de knoop doorgehakt en besloten dat net zoals voorgaande jaren de A-spelers zelf de wedstrijden van elkaar tellen.


  2009-02-03   JONIT ondersteunt de top-tafeltennisjeugd
 
  Ongetwijfeld hebt u weleens gehoord van de Stichting Jonit. De stichting Jonit ondersteunt jeugdige top-tafeltennissers door sponsoring van trainingsfaciliteiten en het deelnemen aan toernooien in binnen- en buitenland. Het geld dat daarvoor nodig is kan niet altijd geheel worden betaald door de NTTB zodat de bijdragen van Jonit een zeer welkome aanvulling zijn. Afgelopen jaren heeft Jonit met een bedrag van ongeveer € 20.000,- bijgedragen aan buitenlandse stages en toernooien. Vele handen maken licht werk, zo ook met het ondersteunen van Jonit. Als u, als tafeltennisliefhebber, jaarlijks een vast bedrag zou doneren aan Jonit kan er veel gedaan worden voor al die tafeltennis jongens en meisjes die allen een droom hebben om ooit de top te halen.
De eenvoudigste manier om Jonit te ondersteunen is via een machtiging voor een automatische incasso van uw bank- of girorekening. Uiteraard is het nog eenvoudiger om dit via internet te doen. U kunt uw bijdrage dan overmaken naar rekeningnummer 95.48.826 t.n.v. "Stichting Jonit" te Berkel en Rodenrijs onder vermelding van "donateur Jonit". Uiteraard bent u geheel vrij om de hoogte van het bedrag te bepalen. De indicatie die aan nieuwe donateurs wordt gegeven is € 10,- per jaar. Uiteraard kunt u ook een lagere of hogere bijdrage overmaken.


  2009-02-01   Trinko Keens herinnering aan zijn NJK's
  "Ik heb zelf vaker de NJK in Helmond gespeeld. Bij de junioren speelde ik de finale tegen Danny. Het was een hele spannende finale. Ik kan me nog herinneren dat ik in de verlenging van de derde game op matchpoint hoge ballen aan het geven was en na een aantal keren op en neer was ik bijna uitgeplaatst en kon de bal alleen nog heel hoog terug spelen. Deze belandde op de rand van de tafel waardoor ik de wedstrijd won. Ik heb goede herinneringen aan de NK's jeugd, omdat er toen veel concurrenten waren. Ik sliep vaak slecht de nacht voor het toernooi, door de opwinding."
Trinko Keen.
Noot van de webmaster: Meer over Trinko en over zijn vele activiteiten is te vinden op zijn website, zie de link hieronder.
Link: http://www.trinkokeen.nl

  2009-01-26   A-toernooi wedstrijden geteld door vrijwilligers?
  Alle wedstrijden van het NJK voor A-licentiehouders op zondag kunnen door vrijwilligers worden geteld. Het organisatiecomité heeft verenigingen benaderd om hun jeugdleden hiervoor op te geven in ruil voor consumptiebonnen, een gratis T-shirt en het van zeer nabij kunnen volgen van de toppers.


  2009-01-24   Uitnodigingen en inschrijfformulieren
  De uitnodigingen en inschrijfformulieren zijn afgelopen week naar alle bekende contactpersonen van de verenigingen gestuurd. Als u ze niet heeft ontvangen zijn ze uiteraard op deze website te vinden, via de link onderaan dit bericht.
Link: http://www.tafeltennis-njk-ab.nl/njk_data_kijk.php

  2009-01-24   Website NJK gelanceerd
  Door het organisatiecomité is een nieuwe website gelanceerd voor de Nederlandse Jeugdkampioenschappen voor A en B-licentiehouders. Op deze website uiteraard de uitnodigingen en de inschrijfformulieren. Later zullen hier de deelnemerslijsten, reservelijsten en indelingen gepubliceerd worden. Ook alle nieuwsberichten zullen er vanzelfsprekend op komen te staan. Verder zijn er links naar fotoseries te vinden van gespeelde edities. Deze tafeltennis NJK-website is ontwikkeld door en wordt onderhouden door Arnoud van Willigen, ook lid van het organisatiecomité.